Den mest perfekte dagen

Tanntrollet på gårdenDu går ned i grøfta og stopper å peker. «DER», nesten hyler du når en fugl flyr forbi. Mamma og pappa stopper og venter mens du ser. Vi ser på hverandre og smiler der du står så ivrig og skal se på alt langs veien. «Mø», roper du plutselig og kommer opp av grøfta i ei voldsom fart mens du snur nesen mot nabogården. «MØ», hører vi flere ganger og spør om deg om vi skal dra å se på kyrne. «Mhm», nikker du ivrig mens du setter avgårde.

I full fart, mer løpende enn gående, roper du «mø, mø, mø» og ler. Pappa, sier vi må hente posten og førnøyd peiker du på postkassa. I det pappa har fått brevene opp, snur du og roper «mø», før du setter avgårde og inn på grusveien mot nabogården. Mamma lukker øynene i det du får for stor fart og snubler i dine egne bein. Leende og med et «oij», reiser du deg opp og springer videre. Mamma og pappa ser på hverandre mens vi blir enige om at du er en liten tøffing. Ramler her og der rett som det er, men ikke noe skriking før du er kommet deg på bena igjen.

Vel fremme på gården ser du geiter, høner og ei pusekatt. Lykkelig springer du bort til dyrene sier «heeeeei» før du igjen vinker hade og sender et slengkyss eller fire. «Mø», hører vi en gang til og du er på tur rett inn i fjøset. Allikevel kan du reglene. Du stopper i døra og venter på pappa. Der ler du og er så fornøyd for å se alle kyrne. Mø og oij er ord som går om hverandre i et herlig babbel. Fornøyd snur du deg og får øye på traktoren. «VOLVO», hyler du av glede mens mamma og pappa i kor prøver å si «det er ikke en volvo, det er en …». Før vi får avsluttet setninga har du fått øye på en herlig pusekatt som du kan klappe på. Fornøyd tar går du videre opp på veien og er klar for nye eventyr.

Veien mot hytta der onkel er blir gått med latter, sang og litt roping etter kyrne langs veien. Du er fornøyd og mamma er fornøyd. Pappa utbryter plutselig «jeg er så lykkelig». Det må vi ta som at han også er fornøyd. Glade kan vi på slutten av dagen si at dette er en av de beste dagene vi har hatt. Vi har vært ute hele dagen, gått tur og lekt i hagen. Kan det bli bedre.

Dette innlegget ble publisert i Livet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Den mest perfekte dagen

  1. Det gode liv med en herlig liten gulleklump. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.