Det er bare en sånn dag …

tired-face-clipart-vy7ztt-clipartAlle småbarnsforeldre kjenner til de der dagene der du ser på klokken når det er lyd i rommet ved siden av. Du prøver å gjøre deg så liten som mulig når du ser klokken bare er 05.55. Fortvilet lukker du øynene i et håp om at det kanskje var falsk alarm og innser at det bare er 2 timer siden sist det var lyd der inne og sånn har det vært hele natta gjennom. Litt uvel og ikke helt sikker på hvordan du kom deg inn på rommet, prøver du å foreslå «kanskje du vil sove litt i mamma og pappa sin seng. Det er midt på natta» og Tanntrollet går halvveis motvillig med på det mens han gjesper. Han vil jo bare stå opp, men med en brannbil i hånda lurer du ham ned i storsenga. Fornøyd med deg selv lukker du øynene og tenker: «Jess, dette klarer vi». Kortvarig glede i det den første kommandoen kommer: «Lyset på». «Helvette …», er det du tenker, men høyt sier du: «klart du skal få lyset på … værsågod … sånn … legg deg ned og sov litt til for det er midt på natta». 20 minutter senere har du gitt opp den der sovingen og sammen med Tanntrollet som lykkelig har plassert hånden sin i din, står dere opp.

Inni hodet passerer en verden av tanker forbi. Du klarer å skifte en bleie og som et mirakel havner den ikke bakfrem. Selv om du ikke husker hva som egentlig var riktig vei på den og innser at du på et tidspunkt faktisk kledde den på hodet til Tanntrollet og det var ikke fordi du skulle være morsom, men fordi du var så trøtt og bortevekk at du trodde det var der bleien skulle være.

Med Tanntrollet godt plassert i sofaen og Brannmann Sam på tv, takker du høyere makter for at noen har vært så genial å finne på en barnetv-serie som Brannmann Sam. Du takker også de som var så geniale at de fant på Internett og strømmetjenester i samme slengen. En liten takk til NRK og at vi betaler lisensen slik at det ligger så mange episoder som vi kan se helt gratis på vår tv, streifer deg før du rister det av deg og tenker at her er det bare en ting som hjelper for å våkne. Dusjen! 10 minutter senere er du ikke helt sikker på hvordan du kom deg dit eller om du har vasket håret, men innser egentlig litt for sent at dusjen var en ekstremt dårlig idé. Varmvann som lokker deg og legger seg rundt kroppen din som den varme dyna du nettopp forlot, kan umulig gi deg noe akkurat nå. Du er nemlig i ferd med å lukke øynene og bare la deg synke sammen i en forlokkende søvn i varmt vann. Litt fortumlet kommer du deg ut av dusjen og huske plutselig på at du satte på Brannmann Sam, men glemte å spørre om han vil ha noe å drikke.

Melk blir raskt helt over i en tutkopp og du spør om Tanntrollet vil ha noe å spise. I det spørsmålet kommer ut av munnen, angrer du og krysser armer og ben for at han ikke sier brødskive. Du er ikke helt sikker på hvordan du bruker en brødkniv akkurat nå og vet at det er iallefall ikke trygt. Man skal ikke operere tyngre kjøretøy eller farlige våpen i en slik tilstand og selv om brødkniv vanligvis er ganske ufarlig, er det ikke alltid like lurt å bruke den når du ikke klarer å tenke lengre enn at brødet ser rart ut og at brødskivene tegner seg til å bli ganske lange fra denne vinkelen. Det er ikke så lett å huske på hvilken vei brødet skal skjæres så i et desperat øyeblikk spør du Tanntrollet om han ikke heller vil ha kjeks. I det han svarer ja og danser opp og ned på gulvet, puster du lettet ut og husker innerst inne noe som foreldrene dine har prøvd å få inn i hodet ditt om sukker og dagens første og viktigste måltid. Det rister du bare av den igjen og tenker at havrekjeks er sikkert sunnere enn sånne tom og jerry-kjeks uansett.

10 Minutter senere, uten at du husker hvordan du kom dit, men bare at det er kaldt og du må fyre i ovnen, kommer det så mange banneord du bare kan fordi du ikke får fyr på fyrstikkene. Fortvilet ser du mengden fyrstikker bli mindre, og fyr i ovnene ser ut til å være en sånn luksusting som du ikke kan unne deg selv i dag. Fortvilet og med en uggen følelse i magen mener du bestemt at det må være veden det er noe galt med. Koblingen mellom ved og hvordan fyrstikker skal brukes faller deg ikke inn. Her har du et aha-øyeblikk og ser deg flau rundt før du innser at du hele tiden har prøvd å fyre på fyrstikkene på feil side …

Dette innlegget ble publisert i Livet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.