Det jobbes …

Det er lørdag kveld og vi sitter med nesen nedi hver sin data og arbeider. Det begynner å gå opp for med at karrièrevalget mitt definitivt ikke er en 8-16 jobb.

En av de første dagene på skolen var det en i klassen min som sa at han ønsket en lett jobb med gode arbeids-tidspunkter. Jeg tror det var sånn omtrent da jeg lo litt innvendig og tenkte tilbake til alle de gangene mannen i huset har kokt kaffe i sene nattetimer med planer for de neste ukene mellom fingrene på tastaturet. Det skjer nemlig stadig vekk. Søndagskvelder der han bare må planlegge ferdig. Timer til å lete frem akkurat de akkordene som passer til de og de elevene og engelske dikt, små historier og annet dilldall. Det har gått bort en del tid de siste 4 årene.

Så begynte jeg selv å arbeide mer fast enn som vikar. Nå har jeg sluttet å le inni meg. Jeg bare nevner i forbifarten at klokken nå er 23.45 og jeg har akkurat avsluttet de siste vurderingene. Det er etter at jeg har tilbrakt tid rundt på nettet etter noe spenstige engelskoppgaver. I tillegg skal jeg på skolen i neste uke så hele torsdag gikk med til å planlegge neste uke i detalj og skrive i utallige bøker. Jeg gjør det jo slett ikke enklere for meg selv når jeg sitter å håndskriver oppgavene i engelsk til 1. og 2. klasse fordi de skal få mer trening i å se og lese like bokstaver som de skal skrive. Hallo … Hva tenkte jeg i det jeg hadde den geniale ideen?

I tillegg fant jeg en bok som vi bare MÅ bruke tid på å lese hver norsktime i 3. og 4. klassen. Det var selvfølgelig ikke en sånn bok der det fantes ferdige oppgaver som var laget på forhånd for å trene på leseforståelsen. Neida … Jeg måtte plukke en gammel som jeg synes er skikkelig bra, men som de andre nesten ikke har hørt om engang. Da må jeg jo selvsagt bruke tid på å lage spørsmål og oppgaver til den selv. Hva tenkte jeg i det jeg hadde den geniale ideen?

Når noen nå nevner noen ord om lærere som har mye fri eller har en enkel jobb, så ler jeg faktisk høyt. Jeg ler så høyt at mange ser dumt på meg. Det er ingen enkel 8-16 jobb og jeg merker at jeg mange ganger må puste og tenke over om det faktisk er nøye at disse bøkene er rettet akkurat i dag? For meg er det nøye. Jeg vil være en god lærer som gjør mitt beste for alle. Jeg er visst den læreren som gjør sånne rare ting og rare valg der det blir mer arbeid for meg å skrive og ordne alle disse tingene. Sannheten er at jeg koser meg. Jeg elsker egentlig å sitte der og finne på andre og litt rare ting. Ting som jeg ser at elevene koser seg med. Det er det som er det viktigste. Min jobb er ikke å klage på alt jeg har å gjøre, men å skape gode timer til elevene som er fullt opp av kreativitet og lærelyst. Det er det som skal være mitt mål og fokus for våren. Jeg skal fremdeles le høyt hver gang noen snakker om hvor mye fri lærerne har. Det lover jeg dere!

Dette innlegget ble publisert i Livet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.