Førjulstid

Plutselig kom desember. Desember har vanligvis vært å bruke en hel måned til å pynte i huset, kose meg med julegaveinnpakking og mye gløgg. Nå handler den mer om å bli ferdig med eksamen (den er heldigvis overstått), få gjort ferdig skoleoppgavene og starte med planlegging av neste skoleår.

Den siste tiden har jeg klart å forville meg inn i ei (nesten) 60% stilling på skolen her samtidig som jeg studerer. Studiet mitt er jo et fulltidsstudium og vel så det, så her er det nesten 160% stilling. Dersom jeg hadde fått timesbetalt for alt jeg jobber, så ville jeg vært en velholden kvinne. Lønn får jeg imidlertid om 3.5 år når studiene er ferdige. Da skal jeg bare nyte å være utdannet. Nå skal jeg stresse meg gjennom resten av året. Planen er imidlertid at jeg skal være såpass ferdig med det meste til rundt 20. desember at jeg slipper å sitte i romjula. Det er ikke sikkert det går sånn, men jeg skal iallefall prøve.

Midt oppi dette er Tanntrollet begynt å gå, klatre og hoppe. Han klatrer opp på stoler, hopper rundt på gulvet og kryper kun når han må. Kjøkkenskapene blir daglig omorganisert. Alle vet jo at man ikke skal ha gjæra på samme hylle som sukkeret. Det er jo liksom allmennkunnskap (ifølge Tanntrollet). Lekene er ikke like spennende som ting i kjøkkenskapet, men det synes vi ikke er så farlige. Vi har tatt bort ting han ikke får leke med og så får vi heller tørke opp en ekstra gang når det går hull på en sukkerpakke eller det er noe vi har glemt å ta vekk. Boksen med kakestrø finner vi forøvrig hele tiden i lekekassa. Vet ikke hvorfor den er så spennende, men den ristes på og pakkes oppi lasteplan rett som det er.

9788202474454Selv skal jeg bruke førjulstiden til å kose meg med denne boka, «Førjulstid» innimellom alt annet. den inneholder så mange fine oppskrifter på små ting som kan strikkes, broderes, syes, bakes og annet. Jeg synes det er fint å bare bla i boka. Kanskje den er så fin at jeg skulle gitt den bort til jul? Hvis noen ønsker seg den, kan det absolutt være en fordel må si ifra. Faktisk så stor fordel at jeg vil anbefal deg å si ifra. Plutselig finner Tanntrollet ut at mammaen må være gavmild og gi den bort.

Tanntrollet har forøvrig utviklet en forkjærlighet for pedagogikkbøkene mine. De blar han i hele tiden når han får tak i de. Trodde dette var tungt stoff, spesielt læringsteorier, men virker som om det lille geniet mitt synes dette er rent festlig. Han blar og babler. Klart han skjønner alt som står her. Skulle bare ønske jeg kunne si det samme. Jeg får heller sole meg i glansen av at nynorskoppgaven ble godkjent på første forsøk og prøve meg på å få ferdig engelsk og pedagogikkoppgavene før jul!

Dette innlegget ble publisert i Hobbyklubben. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.