Første dag i barnehagen etter ferie

20160705_155837

Dirigenten som helt klart klarer seg uten mammaen og pappaen.

Første dag i barnehagen etter ferien. På forhånd hadde vi informert Dirigenten på best mulig måte om at han skulle tilbake i barnehagen. Vi snakket om barnehagen, pakket sekken og følte oss veldig klare. På turen i bilen i morges lo vi mens vi spiste bananer. Dirigenten var strålende fornøyd og hadde det egentlig litt travelt da vi kom ut av bilen.

Inne i gangen tok vi av joggesko og det var da den første klamring til mammaen kom. «Helt naturlig», tenkte jeg og det er vel det. Han har tross alt hatt fri fra barnehagen siden begynnelsen av juni. Vi ga Dirigenten matboksen og ba ham legge den på tralla. Med den lille hånda godt plantet i mammas hånd gikk vi med matboksen. Dirigenten la den fint ned på tralla og gikk litt nølende ut til de andre ungene og mens mamma og pappa småpratet litt med de ansatte fant han ut at han skulle legge puslespill.

Mamma åpnet munnen og sa at nå skulle de gå. Det var omtrent her Dirigenten klamret seg til mammas hals og tårene kom. Ikke Dirigentens tårer altså, men mammaens tårer. Plutselig ble det så vanskelig å slippe den lille gutten. Mammaen var faktisk ikke så langt unna å bare ta ham under armen og springe ut derifra for så å kjøre hjem. Mammaen gjorde det ikke, men ble pent jaget ut av pappa. Han så på mammaen og sa nå kan du gå. Med hjertet i halsen og helt sikker på at nå må det da komme noen skikkelige hyl etter mammaen, må denne mammaen bare innrømme at Dirigenten har klart seg helt fint uten mammaen og pappaen. Han har vel til og med storkost seg med leking uten mammaen og pappaen. Dette er vel bare begynnelsen på alt han skal klare uten oss. Jeg gruer meg …

Dette innlegget ble publisert i Livet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Første dag i barnehagen etter ferie

  1. Tulletante Eva sier:

    Klem til deg ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.