Mamma har egentlig god tid

God tidPappa pakker varene etter handleturen i poser og mamma får øye på deg som er på tur ut døra. Med litt fart og lange skritt rekker jeg akkurat å nå deg før du er gjennom dørene og ute på parkeringsplassen. Misfornøyd stopper du opp og vrir deg sånn som du har lært deg for at mamma eller pappa ikke skal kunne holde deg igjen. «Vi må hjelpe pappa å pakke varer». Du ser mot pappa og ler mens du løper bort og prøver å løfte en pose. En leverposteiboks blir kjapt byttet fra den ene posen til den andre mens dama ved siden av kommenterer at du er flink. Pappa løfter alle posene og du sender slengkyss til alle på din vei mens du vinker og løper avgårde.

«Kom så skal vi finne bilen». Mamma ser du har satt farten ut av butikken og mot hotellet. «Vi skal kjøre hjem nå». Bestemt setter du nesa mot hotellet og er nesten på tur over veien før mamma når armen din. «Vi må vente til bilene stopper» nesten hyler jeg mens du hyler og er sint for å bli holdt fast.

«Volvo», sier du og peker på lastebilen som durer forbi. «Nei, det er en Scania», sier jeg og sukker. «Volvo», roper du fornøyd. Mens jeg holder et krampaktig tak rundt hånda di og du kjemper i mot går vi sammen over veien og jeg sukker hver gang jeg må holde deg fast. Du ser bilen til naboen og gliser fornøyd «Volvo». «Ja, det er en Volvo», svarer jeg litt oppgitt og ser etter om pappa ikke kommer snart.

Hoppende av glede løper du inn på hotellet og rett bort til juicedisken. «Us», hører jeg og ser pappaen komme inn døra. «Du kan få en juice, men ta den med til damen i kassa og betale da». Med det største smilet noensinne og stoltheten lysende ut av øynene tar du juicen med i kassa og legger på disken. «Og en softis», sier pappa. Da hopper du sånn at du ikke kan stå stille. Etter at vi har betalt tar du juicen med deg og finner et bord. Der peker du hvor mamma skal sitte og hvor pappa skal sitte. Fornøyd stikker du skjeen ned i softisen og sier nam.

Jeg som sukket og var utålmodig utenfor innser at det bare er lørdag og da bør jeg kanskje lære av Tanntrollet. Vi har det nemlig ikke travelt. Vi skal ikke trenge å ha det travelt. Tiden min skal jo brukes på deg og sånne øyeblikk med is.

Dette innlegget ble publisert i Livet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.